Prachtig CV, kun je over een half jaartje terugkomen?

Waarom alsnog personeel aannemen in het Coronatijdperk?

‘Angst is een slechte raadgever’, ‘stilstand is achteruitgang’. Ach we kennen deze gezegdes allemaal wel en zo gek zijn ze helemaal niet. Waarom angst laten regeren en daardoor de beste kandidaat voor de job aan je neus voorbij laten gaan? Is het houden van de hand op de knip wijsheid? Wanneer er voldoende budget is, waarom dan niet precies die ene man of vrouw aannemen die het verschil kan maken? Iemand die juist nu een andere kijk op zaken heeft dan dat je gewend bent. Vaak levert dit juist het broodnodige geld in het laadje.

Goede professionals maken namelijk het verschil! Ga op zoek naar een persoon die een nieuwe dosis energie met zich meebrengt, die komt met nieuwe frisse ideeën. Het pakket wat juist nu zo erg van pas komt. Deze professional brengt kleur, en kan een zuiverend effect hebben binnen je organisatie!

Gaat jouw recruitment naar Rome om de Paus te missen?

Waar begint mijn zoektocht naar deze professional?

- Wat voor kandidaat zoek je? Breng het opnieuw in kaart. Het kan goed zijn dat je visie

door de coronacrisis is veranderd en je daardoor op zoek bent naar een andere kandidaat dan voorheen.

- Zijn er andere skills noodzakelijk dan voorheen voor deze functie? Kijk ook eens naar mensen uit andere beroepsgroepen die kunnen beschikken over vaardigheden die nu van extra waarde kunnen zijn. Zo zie je bijvoorbeeld een duidelijke verschuiving van horecamedewerkers naar de supermarktbranche. Horecamedewerkers bezitten de zo gewenste hands-on-mentaliteit en zijn gewend aan het werken onder tijdsdruk. Uiteraard is klantvriendelijkheid ook een groot raakvlak in deze twee branches. 

Zo hebben wij bij Groupe OPEN een naam voor zulke specifieke kandidaten, onze directeur Dirk-Jan omschrijft deze kandidaat als 'Unicorn'. De Unicorn is een kandidaat die wij overwegen aan te nemen als alles klopt! Deze benaming is zelfs doorgedrongen tot ons Franse moederbedrijf en daardoor opgenomen in ons Groupe OPEN jargon.

Deze coronacrisis biedt tijd en ruimte om je recruitmentproces goed op orde te krijgen. Goed personeel ligt nog steeds niet voor het oprapen. Om de juiste kandidaat binnen te halen is tijd nodig en laat die er juist nu voldoende zijn!

Wacht niet te lang met het in kaart brengen van je wensen, straks loop je plotseling achter de feiten aan en is het binnenhalen van jouw Unicorn echt een sprookje geworden.

We hire Unicorns and we believe in it, so should you!


Ariëla de Jong109 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram