Groupe OPEN helpt mee aan prijswinnaar Grand Prix de L’innovation 2018


Op de 13 editie de Grand Prix de L’innovation2018 won Fall-Alarmsystem de innovatie award in de categorie “Gezondheid / Veiligheid / Kwaliteit van werkomstandigheden”!


Groupe OPEN leverde de benodigde ICT kennis voor het creëren van het winnende apparaatje dat bedoeld is voor werknemers die alleen werken op hoogtes. Het apparaatje houdt in de gaten of deze medewerkers vallen en stuurt via internet een berichtje naar collega’s of hulpdiensten wanneer iemand valt.


Elk jaar worden nieuwe producten en innovaties tentoongesteld in Foire de Paris. Tijdens dit evenement krijgen bezoekers de kans producten te selecteren als kanshebbers voor een innovatie award, entrepreneur special award of consumenten award (Foiredeparis, 2018).


Elk bedrijf met een product dat valt onder kleine apparaten, grote apparaten of smart home apparaten kan deelnemen in de race. Om te winnen moet een apparaat uitblinken in op zn minst een van de volgende categorieën: bruikbaarheid, gemak, ontwerp, ecologie, milieubescherming, energiebesparing, technologie of connectiviteit.


Fall-Alarmsystem is een bedrijf dat zich sinds 1979 al bezighoudt met het veiliger maken van werk op grote hoogtes. Eind 2017 zocht Arnoud Cuny de Managing Director naar een ICT-bedrijf dat kon helpen een idee uit te werken om medewerkers die werken op grote hoogtes te beschermen. Begin dit jaar stelde Groupe OPEN een valdetectie oplossing voor die in Maart uitgekozen werd door Fall-Alarmsystem.


Een nieuw apparaat werd ontwikkeld onder de naam Fall-Alarm System. Het is een kant-en-klare oplossing met een gepatenteerd algoritme om een ​​val van een sprong te onderscheiden. Met de web interface kunnen apparaat managers eenvoudig en op afstand aanpasbare waarschuwingsprocedures en detectieparameters beheren op basis van de soorten gebruikersmissies. Het apparaat bevat een internationale Multi-operator simkaart die een optimale netwerkdekking garandeert.


Het belangrijkste doel van het apparaat is het maximaliseren van de detectie van echte valpartijen en het minimaliseren van valse alarmen. Om dit te doen, heeft Open zijn expertise in IoT en Big Data gecombineerd om het meest geschikte aanbod voor veiligheids-, financiële en concurrentiekwesties van Fall-Alarmsystem binnen 50 dagen aan te bieden.


55 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram