iPads op wereldreis

Bijgewerkt: 18 sep 2018


68 iPads zijn afgelopen maandag in Horn in ontvangst genomen door twee docenten van het Grootfontein Agri College in Namibië. De geschonken iPads zijn afkomstig van de Korenaer in Deurne, onderdeel van de Aloysius stichting. De schenking is een gift van Groupe OPEN en de Aloysius stichting. Op de Latasteschool en Sint Ursula school in Nederland kregen de leerkrachten uit Afrika afgelopen maandag een rondleiding. Een snelcursus over de mogelijkheden en het gebruik van iPads in klaslokalen volgt op vrijdag bij Groupe OPEN.


Bij Groupe OPEN zal Trainingsmanager Rini Braat een training over de iPads geven waarna er tijd is ingepland voor een snelle cultuurtrip door Rotterdam onder begeleiding van Jan Bongers.


Met deze schenking wordt het Grootfontein Agri College de tweede school in Namibië met iPads. De tien klassen van het college zijn verdeeld in basis en voortgezet onderwijs met een focus op landbouwonderwijs. De iPads en daarnaast geschonken Macbooks en Apple TV's zullen de lessen niet alleen interactiever maar ook leerzamer maken.


Docenten JP Botha en Louise Engelbrecht zijn deze week veel onderweg. Naast de Aloysius scholen en Groupe OPEN zal ook Apple Nederland bezocht worden.


(Aloysius 2018)Foto's en verslag volgen.

54 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram