Het Agri College in Namibië gaat door

In september 2018 zorgde de Aloysius Stichting en Groupe OPEN er samen voor dat twee docenten van het Agri College uit Bloemfontein Namibië, naar Nederland konden vliegen om 68 iPad’s, enkele Mac Books en Apple TV’s te ontvangen.


De docenten JP Botha en Louise Engelbrecht bezochten verschillende scholen in Nederland om op te pikken hoe docenten in Nederland de iPad’s inzetten. Hun laatste dag in Nederland kregen ze een training van Groupe OPEN en een city trip door Rotterdam.


We vroegen ons af hoe het er nu voor staat op het Agri College. Ruud van de Rakt is in december 2018 namens Aloysius naar Namibië geweest en vertelde ons dat de docenten druk bezig zijn met het introduceren van de iPads. Momenteel wacht de school al vier maanden op het aansluiten van hun nieuwe glasvezelnetwerk voor een goede internetverbinding. Desalniettemin worden de apparaten vooral in het vervolgonderwijs al volop ingezet.


En het houdt niet op. De Aloysius stichting is van plan januari 2019 wederom iPads te doneren, ditmaal ongeveer 130 stuks zodat alle leerlingen ermee kunnen werken zowel in het vervolg- als basisonderwijs. Daarnaast wordt het versturen van een container vol meubels naar de school georganiseerd. Groupe OPEN heeft wederom haar hulp aangeboden in de vorm van een schenking om de verzendkosten te dekken, en gaat helpen om de iPads op afstand te beheren.


Bekijk hier de city trip door Rotterdam vorig jaar!


Van links naar rechts JP Botha, Louise Engelbrecht (docenten Agri College) en Jan Bongers (account manager Groupe OPEN).

56 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram