Docenten uit Namibië op bezoek bij Groupe OPEN voor studiereis


Grootfontein is een stad in het Noordoosten van Namibië. Het gebied om de stad heen is een belangrijk landbouwgebied en wordt ook wel de Otavidriehoek genoemd. (Government of Namibia, 2018)


In Grootfontein ligt het Agri College. Door de focus op landbouw is deze school een belangrijk onderdeel van de omgeving. Hier worden kinderen opgeleid tot de mannen en vrouwen die in de toekomst voor de belangrijke Otavidriehoek gaan zorgen.


10 september landden twee docenten van het Agri College op nederlandse bodem. Dankzij een samenwerking tussen Groupe OPEN en de Aloysius Stichting vlogen ze zondag 23 september weer terug naar Namibië met 68 iPads, een aantal Macbooks en een paar Apple TV’s!


Dankzij deze schenking wordt het College de tweede school in het land met deze technologie. Een belangrijke toevoeging aan het onderwijs die het leerproces positief kan gaan beïnvloeden.


Om te zien hoe de scholen van de Aloysius Stichting iPads en dergelijke inzetten in de klas gingen de docenten, JP Botha en Louise Engelbrecht, op ‘studiereis’ langs verschillende vestigingen. Onder andere de Korenaer en de Lataste school werden bezocht. (Aloysius, 2018)


Tijdens de reis door Nederland kreeg o.a. Groupe OPEN de eer deze docenten te ontvangen. Na een succesvolle training in de ochtend namen Rini Braat en Jan Bongers onze gasten mee naar het Zalmhuis voor een heerlijke lunch. De dag werd vervolgd met een cultuur tripje door Rotterdam.


De interesse en positieve instelling van de gasten maakte het een gezellige trip. Vanaf de Erasmus Watertoren zijn de docenten, Jan Bongers, Priscilla Hoppezak en een gast van de Aloysius Stichting een watertaxi ingestapt voor een tour over het water. Vooral de aanwezigheid van de vele grote schoolgebouwen trok veel aandacht bij de docenten. De eindhalte van deze water tour was bij de Euromast. Daar hebben ze genoten van het geweldige uitzicht over de stad en van een drankje en hapje in de brasserie.

Zien hoe de trip was?

165 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram