Mee op de carrièretijdreis van Chris

Onze zeer gewaardeerde professional Chris van den Boom gaat onze organisatie verlaten. Nu kun je zeggen dit is een treurig feit en dat is het voor Groupe OPEN Nederland zeker, echter zijn wij voor Chris ontzettend blij dat hij de overstap gaat maken.


Ik neem jullie mee op de carrièretijdreis van Chris, deze tijdreis begint meer dan 29 jaar geleden. Eigenlijk begint deze tijdreis eerder maar daar kom ik later in dit verhaal op terug.Voor Chris begon het ICT-avontuur in het jaar 1991 als docent informatica bij Training Projects B.V. Chris gaf cursussen aan het bedrijfsleven in zakelijke op maat gemaakte softwarepakketten.


In het jaar 1996 kwam Chris in dienst van Europartners IT services BV (een van de voorlopers van Groupe OPEN Nederland) waar hij o.a. actief was met het geven van trainingen op het gebied van MS Office. Europartners was gevestigd in de prachtige stad waar Chris tot op de dag van vandaag woont... S’ Hertogen Bosch.

De reden dat Chris zich had om laten scholen naar programmeur was ontstaan uit het niet kunnen vinden van werk waar hij in eerste instantie voor was opgeleid.

Chris heeft op een jonge leeftijd de Russische taal gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn afstuderen kwam er een bijzonder leuke baan op zijn pad. De piepjonge Chris accepteerde de baan die bestond uit het meeschrijven aan een Russisch – Nederlands woordenboek.


1979-1987 - medewerker Nederlands-Russisch woordenboek (eindredactie prof. A.H. van den Baar; uitgegeven bij Kluwer, 1989). Locatie: Rijkuniversiteit Utrecht, Faculteit der Letteren. Nadat het Russisch – Nederlandse woordenboek klaar was kwam er ook een Nederlands – Russisch woordenboek. In totaal heeft Chris 8 jaar aan deze boeken gewerkt totdat het helemaal afgerond was. Zoals je kunt zien op de foto staat zijn naam vereeuwigd op deze prachtige woordenboeken. Deze boeken staan terecht te pronken in zijn boekenkast… Een leuke anekdote is dat Chris nog nooit een voet op de Russische bodem heeft gezet... Dit is nog steeds een gekoesterde wens van hem die hij naar alle waarschijnlijkheid in de nabije toekomst samen met zijn zoon uit wil laten komen.


We maken vanaf hier een sprong in de tijd naar het jaar 2001. Chris had zich jaren ingezet als trainer bij Europartners voor verschillende klanten van hen, met als afwisseling korte programmeer opdrachten. Er werd in 2001 door Europartners besloten te stoppen met het geven van trainingen. Chris heeft toen de stap gemaakt naar Developer om zijn carrière bij Europartners voort te kunnen zetten. Ook onder de noemer van NTNT, Sylis en Groupe OPEN Nederland is Chris tot op de dag van vandaag actief in de Developing.


Chris is bij vele bedrijven en instanties over de vloer gekomen, zo kun je denken aan o.a. De Mandemakers Groep, Lilly Nederland en de politie, KLPD (Koninklijke Landelijke Politiediensten). Echter is er een klant in het bijzonder die als een rode draad door het leven van Chris heen loopt. We hebben het hier dan natuurlijk over Van Lanschot. Als jonge student was Chris binnen Van Lanschot terug te vinden. Mooi gekleed in pak met stropdas stond hij achter de balie van deze bank. Chris hielp de klanten met allerlei bankzaken. Je kunt dan denken aan het opnemen of storten van geld wat in die tijd handmatige handelingen waren. Inmiddels komt Chris in totaal 45 jaar over de vloer bij Van Lanschot. Al heel wat jaren is hij bij van Lanschot actief binnen de ICT en binnenkort mag hij zich als een vaste medeweker van deze bank beschouwen. Kortom...

это круг

Vertaling terug te vinden in Nederlands-Russisch woordenboek (eindredactie prof. A.H. van den Baar; uitgegeven bij Kluwer, 1989). Mede geschreven door Chris van den Boom.


Beste Chris,

Het is voor ons een enorm gemis om een professional zoals jij niet meer in dienst te mogen hebben. Echter zijn wij enorm trots dat wij jarenlang hebben mogen genieten van je kennis en ervaring. Je bent een uiterst vriendelijk, interessant en getalenteerd mens met mooie verhalen. Persoonlijk heb ik de afgelopen 5 maanden van je verhalen genoten en vind het oprecht jammer dat hier nu een einde aan gekomen is. De herinnering blijft en die is ook heel wat waard kunnen we wel zeggen...


Ariëla

Staffing en HR Manager

42 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram