Juist nu vasthouden aan onze bedrijfswaarden, missie en visie!

Het is een mooie zondag in april in (wat ik hoop, niet wat ik denk) het midden van de coronacrisis. Ik kijk naar buiten en realiseer me dat het buiten allemaal anders is dan normaal. Het is voor de context handig om te weten dat ik woon in een buitengebied net boven Rotterdam. Normaal is het hier in het weekend werkelijk vergeven van de wandelaars, fietsers en ruiters. Er zijn er nu ook nog wel een paar, maar niets vergeleken met normaal.


Ik realiseer me ook dat het beeldend is voor de situatie op kantoor. Ineens is alles anders. Er is in korte tijd veel veranderd. Dat is een uitdaging, maar het maakt mij ook trots. Ik ben enorm trots op de snelheid waarmee we thuiswerken zo hebben ingevoerd dat het verschil voor klanten zo goed als niet merkbaar is. Ik ben ook trots op de betrokkenheid van collega’s onderling en van hen naar de organisatie en van de organisatie naar hen.


Deze trots en dit gevoel van betrokkenheid bevestigen voor mij nog maar eens dat toen wij onze bedrijfswaarden, missie en visie recent opnieuw formuleerden dat we dat goed gedaan hebben. Precies op tijd ook want de komende tijd is dit de tijd dat ze echt -in de dagelijkse praktijk- getoetst gaan worden. Wat doet het met ons als de crisis langer duurt, nog langer dan verwacht? Juist dan denk ik dat het van essentieel belang is dat we bij iedere beslissing goed toetsen of deze past binnen die set normen en waarden die we hebben opgeschreven.


Juist in deze fase denk ik namelijk dat de kernwaarde “veiligheid” van essentieel belang is. Dat het belangrijk is dat we veiligheid bieden. Uiteraard aan onze klanten door het leveren van de door hen verwachtte dienstverlening en aan ons moederbedrijf dat baat heeft bij het in de gaten houden van kosten nu, maar ook het in de gaten houden van de duurzaamheid (in de zin van winstgevendheid op de lange termijn) van de onderneming. Maar nu eerst aan onze mensen en daarmee voor hun naasten. Veiligheid gaat daarbij zeker over gezondheid en veiligheid op het werk. Het gaat echter ook over baanbehoud en behoud van inkomen. Wij bij OPEN Nederland zijn er klaar voor en dat geloof ik oprecht!


- Dirk-Jan Padmos Managing Director Groupe OPEN Nederland64 keer bekeken

Contact

Bahialaan 500

3065 WC Rotterdam

010-789 18 00

  • LinkedIn - Groupe open ICT
  • Facebook
  • Instagram