Online studeren

Online

De overgang van studeren op kantoor of werken bij de klant naar volledig "online" kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we op deze pagina relevante artikelen gezet, informatie en tips om de uitdaging aan te gaan. 

 

Tips voor een productieve werkplek

1. Laat (natuurlijk) licht binnen. Licht heeft een aanzienlijke impact op je gezondheid. Werken in een lichte ruimte zorgt ervoor dat je een beter focus hebt, minder hoofdpijn en voorkomt oogschade.

 

2. Kies een comfortabele plek en omgeving. Kies een ruimte in huis met zo min mogelijk afleiding. Voor sommige betekend dat stilte voor anderen zijn achtergrond geluiden juist prettig. Waar je ook gaat zitten kies in ieder geval voor een comfortabele stoel en een ruimte die je wanneer nodig kan afsluiten voor wanneer je een vergadering hebt.

 

3. Hou de ruimte opgeruimd. Ruim aan het eind van de dag je werkplek en ruimte op. Zo sluit je de dag mentaal af en is het gemakkelijker werk van privé te onderscheiden. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn de volgende dag met een opgeruimd bureau te beginnen. 

 

4. Denk na over de lucht, temperatuur en water. De lucht kwaliteit in de ruimte kan je gezondheid sterk beïnvloeden. Zet daarom regelmatig een raam open. Een plant kan hierbij ook helpen. 

 

5. Kleuren beïnvloeden je emoties. Probeer eens je bureaublad achtergrond te veranderen. Blauw is bijvoorbeeld kalmerend en het boost productiviteit. Groen helpt creativiteit te stimuleren en rood bevordert het geheugen. 

Tips om effectiever te studeren

Gebruik een day-planner of to-do list waarop je jezelf deadlines geeft. Vergeet niet je sportdoelen hier ook in mee te nemen. Dit geeft niet alleen rust (omdat je minder vergeet) maar werkt ook als motivatie. Gebruik de 10-minute rule om het uitstellen van taken tegen te gaan. Dit houdt in dat je minimaal 10 minuten studeert, als je eenmaal begint ga je namelijk sneller door. Iemand vertellen wat je gaat doen kan ook helpen. 

 

Af en toe een pauze inlassen is zeker nodig. Dit kun je beter vaak en kort doen dan lange pauzes te nemen. Gemiddeld kan men 45 minuten achter elkaar goed concentreren daarna absorbeer je kennis minder effectief en kun je beter een kleine pauze inlassen. 

 

Ace zelfstudie applicatie

Dr. Martine Baars ontwikkelde Ace een zelfstudie applicatie die helpt jouw studieproces te optimaliseren. Je kunt de applicatie gebruiken om meer structuur in je studie sessies te krijgen of nieuwe studie strategieën te leren. De applicatie kun je downloaden in de App Store of Play Store. Meer informatie
 

 

 
Contact

Wil je liever direct contact over werk of privé? We staan voor elkaar klaar. Geef hier aan met wie je contact wilt.